Circuit Cambodgia si Vietnam

Circuit Cambodgia si Vietnam – Craciun si Revelion 2021: Atractii turistice

 

Siem Reap

Siem Reap este un orasel colonial cu arhitectura in stil chinezesc, in principalele sale cartiere, Vechiul Cartier Francez si Piata Veche. Principalele atractii aici sunt dansurile Apsara, atelierele traditionale, fermele de viermi de matase, campurile de orez, asezarile pescaresti dar si o rezervatie naturala de pasari aflata in apropierea lacului Tonle Sap. Siem Reap reprezinta poarta de acces pentru monumentele UNESCO Angkor Wat si Angkor Thom, aflate in apropiere.

 

Angkor Thom

Angkor Thom a fost ultima capitala a imperiului Khmer, fondata la sfarsitul secolului al XII-lea de catre regele Jayavarman VII si acopera o arie de 9 km². Angkor Thom este inconjurat de un zid inalt de 8 m, fiecare dintre laturi avand 4 km lungime, zidul delimitand un patrat perfect. In oras se poate patrunde prin 5 porti: 4 dintre ele reprezinta punctele cardinale, iar a cincea – Poarta Victorieieste una dintre caile principale de acces catre zona Palatului Regal.

Poarta de Sud est o poarta impresionanta, din piatra, cu sculpturi cu elefanti si 4 fete gigante. De fiecare parte se afla cate un rand cu 54 de zei sau demoni, fiecare tinand in mana sarpele sacru Naga. Templul Bayon se afla in centrul orasului. Particularitatea acestui monument este data de prezenta celor 54 de turnuri care reprezinta cele 54 de provincii ale puternicului Imperiu Khmer. Fiecare turn are 4 fatade.

 

Ta Prohm

Ta Prohm este unic in felul sau, pentru ca a fost lasat in cea mai mare parte asa cum a fost descoperit: acoperit de jungla si de liane, cu multe portiuni surpate, ceea ce fac din el unul dintre cele mai pitoresti si memorabile dintre templele de la Angkor. Templul a fost construit intre mijlocul secolului al XII-lea si inceputul secolului al XIII-lea.

 

Angkor Wat

Construit in timpul domniei lui Suryavarman II, Angkor Wat a urmat modelul ce simbolizeaza Muntele Meru, casa zeilor. Considerat piesa de rezistenta a arhitecturii khmere, acest templu vishnu este de fapt monumentul funerar al regelui, ceea ce explica expunerea catre vest a templului. Peretii interiori sunt acoperiti cu basoreliefuri si sculpturi ce infatiseaza scene din mitologia hindusa sau scene din razboaiele pe care Suryavarman II le-a purtat in timpul domniei sale. Angkor Wat este cunoscut si pentru cele 2000 de dansatoare apsara (nimfe) care decoreaza templul.

 

Hanoi

Al doilea oras ca marime din Vietnam, Hanoi – capitala Vietnamului, a inflorit ca oras inca din anul 1010. Arhitectura Hanoiului, s-a dezvoltat in principal din secolele XIX si XX, iar zona construita in stil francez a ramas in mare parte intacta. Orasul pastreaza vechi temple si altare dedicate zeilor sau eroilor nationali, care, se spune, i-au ajutat pe localnici sa cultive si sa protejeze pamanturile fertile de pe malul drept al Fluviului Rosu.

 

Pagoda Tran Quoc

Frumoasa pagoda se afla pe o insula a Lacului de Vest din Hanoi. Tran Quoc inseamna Cea care protejeaza natiunea si este una dintre cele mai vechi pagode buddhiste din Vietnam. Constructia pagodei, inceputa in 541 a fost finalizata in 545 in timpul Regelui Ly Nam De. Pagoda abordand un stil arhitectonic extrem de complex a fost conceputa pentru a se integra in frumusetea peisajului.

 

Mausoleul Ho Chi Minh

Mausoleul Ho Chi Minh este un impresionant monument dedicat fostului presedinte vietnamez. Localizat in centrul Pietei Ba Dinh, este locul de unde liderul vietnamez a citit Proclamatia de Independenta a Vietnamului la 2 Septembrie 1945, punand astfel bazele Republicii Democratice Vietnameze. Domeniul a fost resedinta presedintelui intre 1954 si 1969 si este imprejmuit de frumoase gradini luxuriante.

 

Golful Halong

Remarcabilul Golf Halong cu apele sale de smarald se intinde in Delta Fluviului Rosu, fiind denumit si Golful Dragonului zburator, datorita celor peste trei mii de insule monolitice acoperite de jungla care ies din apa precum dintii unui dragon. Fiecare insula are un peisaj unic, cu formatiuni interesante dolomitice si calcaroase, dupa care aproape 1000 dintre ele si-au luat si numele: Insula Elefant, Insula Cocosul Luptator, Insula Acoperis. Datorita originii carstice, aici s-au format pesteri si fiorduri, adevarate tunele pe apa printre recife de corali care creaza peisaje spectaculoase, ce impresioneaza de la prima vedere pe toti cei care viziteaza golful.

Putini sunt insa cei care stiu ca multe dintre insule adapostesc specii rare de plante, unice in lume, precum si specii de pasari, maimute, antilope si iguane. Datorita unicitatii si frumusetii sale, dupa o foarte scurta perioada de evaluare, UNESCO a recunoscut Golful Halong ca facand parte din Patrimoniul Universal in decembrie 1994. Este al doilea obiectiv vietnamez care a fost inclus in Patrimoniul Universal si atrage aproximativ 90 % dintre turistii care vin in Vietnam.

In timpul razboiului din Vietnam, golful a fost invadat de numeroase vase de razboi de mare tonaj, iar astazi vase de croaziera dintre cele mai moderne va ofera incursiuni incantatoare pe apele linistite, printre pesteri si formatiuni muntoase spectaculoase, in timp ce va puteti delecta cu preparatele delicioase ale bucatariei vietnameze.

 

Hoi An

Asezat in zona de tarm a Vietnamului, in Provinica Quang Nam, Hoi An a fost datorita portului sau pentru o lunga perioada, placa turnanta a comertului cu mirodenii din Asia de sud est. Cunoscut initial sub numele de Faifo, acest oras antic este marginit la sud de Raul Thu Bon, pe a carui esplanada se insiruie numeroase mici cafenele. Acum acesta este un mic paradis turistic, iar atmosfera artistica si localnicii prietenosi creaza o ambianta atragatoare.

Originea orasului porneste din 1535 cand exploratorul portughez Antonio de Faria a infiintat aici un infloritor centru comercial. Orasul impresioneaza prin arhitectura traditionala si numeroasele ateliere mestesugaresti, in special de ceramica si tesaturi, pastratoare ale vechilor traditii. In 1999 Centrul Vechi al orasului a fost declarat monument UNESCO.

 

Hue

Inainte de al doilea razboi mondial, capitala Vietnamului a fost Hue, iar locuitorii acestuia se comporta ca si cand ar continua sa fie capitala. Orasul are o istorie lunga si de mare valoare. Din nefericire istoria zbuciumata a distrus multe cladiri importante cum ar fi Orasul Interzis Purpuriu. Atractiile importante includ Citadela, o fortareata cu o circumferinta de aproape 10 km si inconjurata de ziduri inalte si foarte groase, Raul Parfumat cu Pagoda Tien Mu si Mausoleul Imparatului Minh Mang dar si mausoleele Tu Duc Khai Dinh si piata Dong Ba. Complexul Monumental Hue este pe Lista Patrimoniului UNESCO din 1993.

 

Delta Mekong

Acoperind o suprafata considerabila din sud vestul Vietnamului, Delta Mekong formata in zona de varsare a Fluviului Mekong in mare este un biotop impresionant prin cele peste 10000 de specii de flora si fauna pe care le contine. Zona este dominata de culturi de orez si canale strajuite de palmieri si vegetatie luxurianta si este o destinatie populara printre turisti. Vizitatorul va descoperi o retea sinuoasa de canale, peisaje impresionante si va putea experimenta stilul unic de viata al localnicilor, putand interactiona cu ei.

 

Phan Thiet

Phan Thiet situat in sud estul Vietnamului la circa 200 km de Saigon (Ho Chi Minh) facea parte in antichitate din regatul Cham, mai tarziu fiind anexat de Imperiul Viet Dai (1692). Orasul este resedinta administrativa a Provinciei Binh Thuan si este important centru al industriei pescuitului. La mica distanta de Phan Thiet se afla cateva dintre cele mai frumoase plaje ale Vietnamului, marginite de palmieri, spectaculoase dune rosii de nisip iar la tarm de dune de nisip albe. O nota aparte in peisajul local o constituie micul port pescaresc intesat de barcile localnicilor construite in stil autohton.

Templul Van Thuy Tu construit in 1762 adaposteste peste 100 de schelete de balena si pesti ciudati, avand o vechime de 100-150 de ani. Desi sunt putine creaturile pe care vietnamezii le refuza ca sursa de hrana, de balene nu se ating, avand credinta ca acestea protejeaza pescarii aflati pe mare. Raul Ca Ty curge prin Phan Thiet, trecand pe langa un turn de apa cu motive chinezesti, construit in timpul epocii coloniale.

Circuit Cambodgia si Vietnam

Circuit Cambodgia si Vietnam – Craciun si Revelion 2021:

 • Ziua 01 , 22.12.2020 › PLECARE DIN BUCURESTI
 • Ziua 02 , 23.12.2020 › SOSIRE IN SIEM REAP, CAMBODGIA

Dupa sosirea in Siem Reap, vei transferat la hotel. Seara vei lua cina intr-o ambianta locala si vei asista la un show folcloric traditional Apsara, specific culturii khmere. Regim mese – Cina.

 • Ziua 03 , 24.12.2020 › SIEM REAP
SIEM REAP

Astazi vei descoperi Marele Oras Angkor Thom, ultima capitala a marelui Imperiu Khmer, care detine unele dintre cele mai renumite monumente din Angkor. Vei intra in oras prin Poarta de Sud, o impresionanta poarta de piatra, cu sculpturi infatisand elefanti si patru chipuri gigante. De fiecare parte se afla cate un rand cu 54 de zei sau demoni, tinand in mana sarpele sacru Naga. Din Angkor Thom vei continua cu vizita la Templul Bayon, aflat exact in centrul orasului. Particularitatea acestui monument este data de prezenta celor 54 de turnuri care reprezinta cele 54 de provincii ale puternicului Imperiu Khmer; fiecare turn are 4 fatade.

Vei continua vizita cu Terasa Elefantilor si Terasa Regelui Leprosilor, ambele impodobite cu basoreliefuri, ce reprezinta la randul lor importante atractii ale templului. Vei vizita Templul Ta Prohm, construit in mijlocul secolului al XII-lea de catre regele Jayavarman al Vll-lea in onoarea mamei sale. Vei vizita unul dintre cele mai mari temple din lume, magnificul Angkor Wat, considerat una dintre cele mai remarcabile realizari arhitecturale, construit in perioada domniei regelui Suryavarman II, in secolul al XII-lea. Regim mese – Mic dejun, Pranz.

 • Ziua 04 , 25.12.2020 › SIEM REAP, CAMBODGIA – HANOI, VIETNAM

Vei calatori spre zona Lacului Tonle Sap – cel mai mare rezervor de apa dulce din sud-estul Asiei. In zona lacului vei vizita satul Kampong Kleang, remarcabil pentru locuintele situate pe piloni, special pentru a nu fi inundate in urma cresterii nivelului lacului si unde vei afla amanunte interesante despre viata localnicilor. Vei fi transferat la aeroportul din Siem Reap. Zbor international Siem Reap – Hanoi. Dupa sosirea pe aeroportul din Hanoi vei fi transferat la hotel. Regim mese – Mic dejun.

 • Ziua 05 , 26.12.2020 › HANOI
HANOI

Vei vizita Pagoda Tran Quoc situata pe o insula a Lacului de Vest din Hanoi. Tran Quoc inseamna Cea care protejeaza natiunea si este una dintre cele mai vechi pagode budiste din Vietnam. Constructia pagodei, inceputa in 541 a fost finalizata in 545 in timpul Regelui Ly Nam. Vei vizita Templul Literaturii, prima universitate din Vietnam, ridicata in 1070. Vei vizita Muzeul de Etnografie al Vietnamului unde pot fi vazute numeroase exponate relevante pentru folclorul national. Vei vizita Mausoleul Ho Chi Minh, o constructie impresionanta, realizata se pare cu sprijinul URSS.

Aici vei vedea si casa care a fost resedinta presedintelui Ho intre 1954 si 1969. Casa este realizata din lemn, pe piloni, in stilul traditional al minoritatilor si este inconjurata de gradini minunate. Te vei bucura de o plimbare prin Cartierul Vechi al Hanoiului, denumit si 36 de strazi. Aceasta zona aglomerata si inghesuita adaposteste mii de buticuri si mici magazine si poate fi un loc interesant de explorat, mai ales prin intermediul unui cyclo, un inedit mijloc de transport. Regim mese – Mic dejun, Pranz.

 • Ziua 06 , 27.12.2020 › HANOI – GOLFUL HALONG
GOLFUL HALONG

Vei fi transferat catre Golful Halong, intr-o calatorie de-a lungul plantatiilor manoase din Delta Fluviului Rosu. La debarcader in Golful Halong te vei imbarca pe vasul de croaziera cu care vei strabate apele magnificului golf. Dupa pranz vei putea inota, face plaja pe puntea vasului sau vei putea vizita un mic sat pescaresc unde vei avea ocazia sa interactionezi cu localnicii. Regim mese – Mic dejun, Pranz, Cina.

 • Ziua 07 , 28.12.2020 › GOLFUL HALONG – HANOI – DANANG – HOI AN

Dupa debarcarea de pe vas, vei fi transferat la aeroport in Hanoi. Zbor intern Hanoi – Danang. La sosirea pe aeroportul din Danang vei fi transferat la hotel in Hoi An. Regim mese – Mic dejun.

 • Ziua 08 , 29.12.2020 › HOI AN
HOI AN

Vei vizita Hoi An; vei face o plimbare in centrul vechi al orasului, inclus in Lista Patrimoniului UNESCO in 1999, unde pot fi vazute casele negutatorilor de odinioara, Podul Japonez vechi de peste 400 de ani, Pagoda Chua Ong, construita in 1653 in onoarea generalului chinez Quan Cong, Templul Jinshang, dedicat zeitei marii, resedinta Tan Ky, veche de 200 de ani. Regim mese – Mic dejun.

 • Ziua 09 , 30.12.2020 › HOI AN – HUE – SAIGON

Astazi vei fi transferat la Hue prin Pasul Hai Van (Pasul Norilor Oceanici), apoi prin pitorescul sat pescaresc Lang Co. Vei face un tur de oras al Hue, si vei poposi mai intai in Orasul Vechi, unde vei vedea Piata Tay Lock si pagoda cu acelasi nume, construita in 1843, si facand parte din ansamblul Curtii Regale de aici. In continuarea vei vizita si Ho Quyen, o fosta arena ce gazduia lupte intre elefanti si tigri, ultima dintre acestea avand loc in 1904. Urmatoarea oprire va fi la Palatul An Dinh, unde vei admira superbele picturi murale realizate in stil european si oriental Zbor intern Hue – Saigon (Ho Chi Minh). Vei fi transferat de la aeroport la hotel in Saigon (Ho Chi Minh). Regim mese – Mic dejun, Cina.

 • Ziua 10 , 31.12.2020 › SAIGON
SAIGON

Vei face un tur al orasului Saigon, denumit si Ho Chi Minh. Vei vizita cele mai importante atractii turistice ale metropolei vietnameze: vechea cladire a Postei din Saigon construita in stil empire; Catedrala Notre-Dame, realizata din caramida rosie; Strada Dong Khoi (fosta Rue Catinat) si cladirea Operei; Reunification Hall, fostul Palat Prezidential o cladire cu un rol important in istoria tarii; pe 30 aprilie 1975, cand Saigonul a capitulat, catre aceasta impozanta cladire si-au indreptat tancurile luptatorii nord vietnamezi. Regim mese – Mic dejun, Pranz

 • Ziua 11 , 01.01.2021 › SAIGON – DELTA MEKONG – SAIGON

Vei face o croaziera pe canalele Fluviului Mekong. Vei trece pe la fabricile locale ce produc pasta de orez, pop corn din orez si dulciuri din nuca de cocos si vei putea degusta din aceste produse traditionale. Vei descoperi minunatele peisaje din zona si vei putea observa traiul localnicilor din Delta Mekong. Regim mese – Mic dejun, Pranz.

 • Ziua 12 , 02.01.2021 › SAIGON – PHAN THIET

Vei fi transferat din Saigon (Ho Chi Minh) catre Phan Thiet. Regim mese – Mic dejun

 • Ziua 13 , 03.01.2021 › PHAN THIET

Vei petrece aceasta zi relaxanta in Phan Thiet, bucurandu-te de plaja, soare si sporturi nautice. Iti recomandam o vizita in oras unde poate fi admirat Templul Vn Thuy Tu sau constructiile din timpul epocii coloniale. Regim mese – Mic dejun.

 • Ziua 14 , 04.01.2021 › PHAN THIET – SAIGON (HO CHI MINH CITY)

Vei fi transferat catre Saigon. Regim mese – Mic dejun.

 • Ziua 15 , 05.01.2021 › PLECARE DIN SAIGON (HO CHI MINH CITY)

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Saigon (Ho Chi Minh). Regim mese – Mic dejun

Final itinerar Circuit Cambodgia si Vietnam – Craciun si Revelion 2021.

Circuit Cambodgia si Vietnam

TARIFE SERVICII SI ZBORURI INTERNATIONALE:

Optiune cazare:

 • TARIF de la 2.890 € / PERSOANA

Perioada calatoriei: 22 dec 2020 – 05 ian 2021

Locatie Hotel Tip camera Mese
Siem Reap Tara Angkor 4* Deluxe Room Conform itinerar
Hanoi Tirant Hanoi 4* Deluxe River View Conform itinerar
Golful Halong Victory Star Vessel Deluxe Cabin Conform itinerar
Hoi An Hoian Central 4* Grand Deluxe Room Conform itinerar
Saigon (Ho Chi Minh) Saigon 3* sup. Senior Deluxe Room Conform itinerar
Phan Thiet Blue Ocean Resort Phan Thiet 4* sup. Superior Room Conform itinerar

DATE PLECARE: 2020-12-22

Termene & conditii de plata:

 • La confirmarea rezervarii: 30%;
 • cu 60 de zile inainte de plecare: 30%;
 • cu 35 de zile inainte de plecare: 40%.

Note:

 • Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla;
 • Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 3%, din ziua platii);
 • Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.
Circuit Cambodgia si Vietnam

SERVICII INCLUSE:

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Siem Reap, Ho Chi Minh – Bucuresti;
 • Bilet de avion pentru zbor international Siem Reap – Hanoi;
 • Bilet de avion pentru zbor intern Hanoi – Danang;
 • Bilet de avion pentru zbor intern Hue – Ho Chi Minh;
 • Cazare 13 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat;
 • Mesele mentionate in program: 13 Mic dejun, 5 Pranz, 3 Cina;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul;
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse;
 • Asigurarea complexa de calatorie;
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7;
 • Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti.

SERVICII SUPLIMENTARE:

 • Early check-in, late check-out;
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Cambodgia: 30 USD;
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Vietnam: 60 euro.

ORAR DE ZBOR:

 • Plecare Bucuresti 22.12.2020 ora 12:20; Sosire Doha 22.12.2020 ora 17:55; Qatar Airways; durata 4:35;
 • Plecare Doha 23.12.2020 ora 02:35; Sosire Siem Reap 23.12.2020 ora 14:05; Qatar Airways; durata 7:30;
 • Plecare Siem Reap 25.12.2020 ora 17:55; Sosire Hanoi 25.12.2020 ora 19:40; Vietnam Airlines; durata 1:45;
 • Plecare Hanoi, 28.12.2020 ora 18:00; Sosire Danang 28.12.2020 ora 19:20 Vietnam Airlines; durata 1:20;
 • Plecare Hue 30.12.2020 ora 17:50; Sosire Saigon 30.12.2020 ora 19:20; Vietnam Airlines; durata 1:30;
 • Plecare Ho Chi Minh City 05.01.2021 ora 08:55; Sosire Doha 05.01.2021 ora 13:05; Qatar Airways; durata 8:10;
 • Plecare Doha 05.01.2021 ora 16:25; Sosire Bucuresti 05.01.2021 ora 20:30; Qatar Airways; durata 5:05.

LEGENDA:

 • PVT transfer sau tur privat efectuat cu vehicul si ghid dedicat;
 • SIB tururi si transferuri in sharing base in care vehiculul/ghidul sunt impartite cu alti turisti;
 • B mic dejun;
 • L pranz;
 • D cina.
Circuit Cambodgia si Vietnam – Craciun si Revelion 2021

Conditii Oferta


CONSIDERATII GENERALE:

Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la aceasta data. Agentia organizatoare nu poate garanta disponibilitatea lor decat in momentul rezervarii. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.

Agentia organizatoare este agentie specializata in vacante tailor made si concretizeaza sloganul design your holiday in gasirea celor mai potrivite solutii de vacanta, in acord cu visele si dorintele dumneavoastra. In spiritul acestei idei, programul prezentat mai sus este integral customizabil, in functie de dorintele dumneavoastra, spre a va oferi cea mai potrivita optiune. Astfel, se pot modifica urmatoarele optiuni: tipul de cazare si tipul de camere, serviciile incluse, adaugarea serviciilor optionale, vizitarea altor obiective decat cele mentionate, extinderea/scurtarea duratei sederii la fiecare locatie, includerea/excluderea anumitor locatii/obiective, scurtarea duratei turului si continuarea acestuia intr-o alta zona.

Inainte de plecare, Agentia organizatoare va pune la dispozitie brosuri personalizate in limba romana pentru excursie, cu detalii si fotografii despre toate obiectivele pe care le veti vizita pe durata circuitului, precum si informatii complete despre tara, bazate atat pe experienta personala cat si pe cea a partenerilor locali din tara de destinatie.

Pe durata calatoriei veti avea la dispozitie 24/7 un numar de telefon pentru urgente, atat de la Agentia organizatoare, cat si de la partenerii nostri locali.

Va stam la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.

Va multumim ca ati ales serviciile Remember Travel.

Cere o oferta