Luna de Miere in Cuba

11 zile – noiembrie 2019


Luna de Miere in minunata Cuba intr-un circuit de 11 zile in noiembrie 2019:

 

Havana:

Fondata in 1515 de conchistadorul Diego Velazquez de Cuellar, Havana (cu numele intreg de San Cristobal de la Habana) este capitala, principal port, centru comercial, industrial si cultural al Cubei, situandu-se pe locul patru ca marime in randul oraselor din zona Caraibe dupa Caracas si Maracaibo (Venezuela) si Santo Domingo (Republica Dominicana). Incepand cu 1592, Havana primeste statutul de oras printr-un decret al Regelui Filip al II-lea al Spaniei, iar dezvoltarea infrastructurii defensive si portuare ia un nou avant.

Datorita pozitiei sale strategice si a situarii la intersectia rutelor maritime din Caraibe, orasul a avut o puternica dezvoltare ca oras port in perioada coloniala, multe dintre forturile sale de aparare pastrandu-se si astazi. Datorita traficului intens de marfuri, portul si orasul au fost frecvent tinta atacurilor piratilor, corsarilor si bucanerilor. Zona veche (Habana Vieja) a orasului este inclusa in Lista Patrimoniului universal UNESCO din anul 1982.

 

Vinales:

Vinales este un mic oras situat in depresiunea cu acelasi nume din Provincia Pinar del Rio, strajuit de lantul muntos Sierra de Los Organos. Valea Vinales este o depresiune carstica presarata cu mogotes (stanci), pesteri si grote. Zona a fost colonizata incepand cu anul 1800 si atestata documentar incepand cu anul 1871, iar in 1878 localitatea Vinales primeste statutul de oras. Zona este propice culturilor de agricole si in special celor de tutun.

Valea Vinales a fost inclusa in Lista Patrimoniului UNESCO in 1999 pentru peisajul sau carstic, agriculturii traditionale, arhitecturii tipice cu cladiri din lemn si vechilor mestesuguri perpetuate de-a lungul timpului. Principalele atractii din Vinales sunt: Muzeul Municipal, Gradina Botanica, Muzeul Paleontologic, Parcul National Vinales, pesterile Cueva del Indio, Cueva de José Miguel, Cueva de Santo Tomás.

 

Cienfuegos:

Orasul Cienfuegos este situat pe coasta sudica a Cubei, fiind si capitala provinciei cu acelasi nume. Numit si La Perla del sur (Perla sudului), orasul este localizat la aproximativ 250 km de Havana. Cienfuegos este unul dintre porturile importante ale Cubei, principal centru al prelucrarii trestiei de zahar si deasemeni al industriei cafelei si tutunului. Orasul adaposteste o veche fortareata construita in 1745 si cladiri construite in stil neoclasic in secolul al XVIII-lea.

 

Trinidad:

Orasul Trinidad fondat in 1514 de Diego Velasquez de Cuellar este situat in Provincia Sancti Spiritus din zona centrala a Cubei. Impreuna cu zona invecinata Valle de los Ingenios a fost inclus in Lista de Patrimoniu UNESCO in 1988. Trinidad, centru al industriei prelucrarii tutunului pastreaza aspectul colonial cu cladiri specifice in culori pastelate ce flancheaza strazi pietruite, piete si frumoase palate coloniale.

 

Santa Clara:

Santa Clara, resedinta administrativa a Provinciei Villa Clara este situat in centrul tarii. Orasul este binecunoscut datorita bataliei finale dintre trupele revolutionare conduse de Che Guevara si trupele fidele lui Batista. Victoria revolutionarilor a determinat fuga in exil a lui Batista. Principalele atractii ale orasului sunt Mausoleul Che Guevara, Parcul Vidal (situat in centrul orasului cu statuia Marta Abreu), Catedrala Santa Clara de Asis, Centrul Cultural El Mejunje, Piata Mercado Central, Colonia Espanola de Santa Clara (Centrul cultural), Parcul Martirilor, Teatrul Caridad, Parcul Carmen.

 

Varadero

La circa 140 Km est de Havana, in Peninsula Hicacos din Provincia Matanzas se gaseste Varadero una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume. Numit si Playa Azul, Varadero a debutat ca statiune turistica inca din 1887 cand au fost construite primele case de vacanta. Cateva dintre atractiile statiunii sunt: Delfinario, Varadero Golf Club, Parque Retiro-Josone, Museo Municipal, Salon de Deportes, Reserva Ecologico Varahicacos, sistemul carstic din Varahicacos, intre care exceleaza Cueva Ambrosio, Parque Nacional Marino Cayo Piedras del Norte, Avenida Primera – bulevardul central ce inca mai pastreaza vechi case din lemn cu acoperisuri rosii.

Vegetatia tropicala, recifii de corali, soarele, plajele cu nisip diamantin, cluburile de noapte si cazinourile sunt o atractie permanenta.

Luna de Miere in Cuba

11 zile – noiembrie 2019


Itinerariu Luna de Miere in Cuba 11 zile – noiembrie 2019:

 • Ziua 01 › 11.11.2019 SOSIRE IN HAVANA, Cuba

La sosire in Havana vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.

 • Ziua 02 › 12.11.2019 HAVANA
HAVANA:

Vei explora zona istorica a capitalei cubaneze ce include cele mai importante obiective turistice: Plaza de Armas, Real Fuerza, Palacio de los Capitanes Generales, strada Obispo, hotelul Ambos Mundos, piata Catedralei, Bodeguita del Medio, Capitolio, Muzeul Revolutiei, Universitatea, Muzeul de arte plastice, Central Park, Teatrul Mare. Vei avea ocazia sa strabati si zona moderna a orasului si sa faci o plimbare pe Bulevardul Malecon. Regim mese: Mic dejun, Pranz.

 • Ziua 03 › 13.11.2019 HAVANA – VALEA VINALES – HAVANA
VALEA VINALES:

Astazi vei face o incursiune in Valea Vinales. La celebra Indian Cave te vei plimba cu barca pe un rau subteran. Vei cunoaste apoi activitatea dintr-o plantatie de tutun; vei vizita o fabrica de trabucuri si vei afla amanunte despre fabricarea acestora. Vei putea admira si fresca cu tema preistorica numita “Doua Surori”, realizata in anul 1961 de artistul Leovigildo Gonzalez, discipol al pictorului Diego Rivera.

La incheierea turului vei fi transferat la hotel in Havana. Vei petrece seara in stil cubanez, participand la un concert al celei mai cunoscute formatii cubaneze, Buenavista Social Club. Spectacolul incepe la ora 22:00, dureaza aproximativ 2 ore, timp in care vei asculta melodii consacrate, precum Chan Chan, La bayamesa, Pueblo Nuevo, Dos Gardenias, Candela. Regim mese: Mic dejun, Pranz.

 • Ziua 04 › 14.11.2019 HAVANA
HAVANA:

Ai aceasta zi libera la dispozitie pentru a te relaxa si a descoperi pe cont propriu capitala cubaneza. Seara la Tropicana Show – spectacol live de muzica si dansuri tipic cubaneze, intr-o gradina de palmieri, un show de exceptie, desfasurat cu aportul a 200 de frumoase dansatoare cubaneze. Regim mese: Mic dejun.

 • Ziua 05 › 15.11.2019 HAVANA – CIENFUEGOS – TRINIDAD
CIENFUEGOS & TRINIDAD:

Vei fi transferat din Havana la Cienfuegos. In Cienfuegos vei face un tur panoramic orasului cunoscut in trecut ca destinatie a piratilor si corsarilor. Aici vei trece pe langa adevarate comori arhitecturale pastrate din timpul colonizarii, cum ar fi Castelul Jagua, Parcul Marti, Teatrul Tomas Terry si Catedrala Purisima Concepcion.

Interesant este ca o mare parte din locuitorii sai sunt de origine franceza, emigranti din Louisiana, asadar multe strazi poarta inca nume frantuzesti. Vei fi transferat in Trinidad. Regim mese: Mic dejun

 • Ziua 06 › 16.11.2019 TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO
TRINIDAD & SANTA CLARA:

Vei face un tur in Trinidad, oras inclus in patrimoniul UNESCO. Vei avea ocazia sa vizitezi Palatul Cantero, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul secolelor XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior.

Vei pleca spre Varadero; pe traseu vei face o oprire in Santa Clara pentru a vizita Muzeul Che Guevara. La sosire in Varadero vei fi transferat la hotel. Regim mese: Mic dejun, Cina

 • Ziua 07-09 › 17.11.2019 – 19.11.2019 VARADERO
VARADERO:

Vei petrece zile placute pe insoritele plaje din Varadero, bucurandu-te de atmosfera relaxanta. Programul este liber. Din Varadero poti face excursii (optional) in Provincia Matanzas la Cienaga de Zapata sau la Gaviota Marina. Varadero este o zona excelenta pentru inot si plaja, dar si punct de plecare pentru croaziere cu catamaranul. Regim mese: All Inclusive

 • Ziua 10 › 20.11.2019 PLECARE DIN VARADERO

Transfer de la hotel din Varadero la aeroport in Havana. Regim mese – Mic dejun

 • Ziua 11 › 21.11.2019 SOSIRE IN BUCURESTI

Final itinerar Luna de Miere in Cuba, 11 zile – noiembrie 2019

Luna de Miere in Cuba

11 zile – noiembrie 2019


TARIFE SERVICII SI ZBORURI INTERNATIONALE:

Optiune cazare:

 • Tarif: 3.120 € / persoana
 • Zbor: KLM din Bucuresti

Perioada calatoriei: 11 noi 2019 – 22 noi 2019

Locatie Hotel   Tip camera Mese
Havana Nh Capri La Habana 4* 4* Standard Moderna vezi itinerar
Trinidad Iberostar Grand Hotel Trinidad 4* Standard Room vezi itinerar
Varadero Melia Las Antillas 4* 4* Deluxe Room vezi itinerar

DATE PLECARE:

 • 2019-11-11;

Termene & conditii de plata:

Termene de plata:

 • la confirmarea rezervarii: 30%;
 • cu 90 de zile inainte de data plecarii: 30%;
 • cu 45 de zile inainte de data plecarii: 40%.

Note:

 • Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla;
 • Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 3%, din ziua platii);
 • Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.
Luna de Miere in Cuba

11 zile – noiembrie 2019


SERVICII INCLUSE:

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Havana – Bucuresti;
 • Cazare 9 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat;
 • Mesele mentionate in program: 6 Mic dejun, 2 Pranz, 1 Cina, 3 zile All Inclusive;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul;
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse;
 • Asigurarea complexa de calatorie;
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7;
 • Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti.

SERVICII SUPLIMENTARE:

 • Early check-in, late check-out;
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Cuba: 60 euro.

ORAR DE ZBOR:

 • Plecare Bucuresti 11.11.2019 ora 06:00; Sosire Amsterdam 11.11.2019 ora 08:05; KLM; durata 3:50;
 • Plecare Amsterdam 11.11.2019 ora 12:35; Sosire Havana 11.11.2019 ora 17:15; KLM; durata 10:40;
 • Plecare Havana 20.11.2019 ora 19:15; Sosire Amsterdam 21.11.2019 ora 10:35; KLM; durata 9:20;
 • Plecare Amsterdam 21.11.2019 ora 20:45; Sosire Bucuresti 22.11.2019 ora 00:30; KLM; durata 2:45.

LEGENDA:

 • PVT – transfer sau tur privat efectuat cu vehicul si ghid dedicat;
 • SIB – tururi si transferuri in sharing base in care vehiculul/ghidul sunt impartite cu alti turisti;
 • B – mic dejun;
 • L – pranz;
 • D – cina.
Conditii Oferta

Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la aceasta data. Agentia nu poate garanta disponibilitatea lor decat in momentul rezervarii. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.

Agentia organizatoare este agentie specializata in vacante tailor made si concretizeaza sloganul design your holiday in gasirea celor mai potrivite solutii de vacanta, in acord cu visele si dorintele dumneavoastra. In spiritul acestei idei, programul prezentat mai sus este integral customizabil, in functie de dorintele dumneavoastra, spre a va oferi cea mai potrivita optiune. Astfel, se pot modifica urmatoarele optiuni: tipul de cazare si tipul de camere, serviciile incluse, adaugarea serviciilor optionale, vizitarea altor obiective decat cele mentionate, extinderea/scurtarea duratei sederii la fiecare locatie, includerea/excluderea anumitor locatii/obiective, scurtarea duratei turului si continuarea acestuia intr-o alta zona.

Inainte de plecare, Agentia Organizatoare va pune la dispozitie brosuri personalizate in limba romana pentru excursie, cu detalii si fotografii despre toate obiectivele pe care le veti vizita pe durata circuitului, precum si informatii complete despre tara, bazate atat pe experienta personala cat si pe cea a partenerilor locali din tara de destinatie.

Pe durata calatoriei veti avea la dispozitie 24/7 un numar de telefon pentru urgente, atat de la Agentia organizatoare, cat si de la partenerii nostri locali.

Va stam la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.

Va multumim ca ati ales serviciile Remember Travel.

Cere o oferta