Paris City Break
Paris City Break:
Paris, o escapada romantica…..
Aproximativ 7 milioane de turisti viziteaza Turnul Eiffel in fiecare an.
In jur de 12 milioane de calatori ajung anual la Notre Dame.
Iar Luvrul gazduieste 15.000 de vizitatori in fiecare zi.
In total, Parisul gazduieste an de an 45 de milioane de turisti. Adica, toata populatia Romaniei intr-un singur oras? Nu tocmai, ci de doua ori populatia Romaniei. Intr-un singur oras. In fiecare an. Exista locuri pe pamant unde frumusetea atinge superlativul.
V-ati intrebat unde? Sa vedem:
Moda? Deocamdata, va spun doar atat: Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior.
Cultura? Sorbona: una dintre cele mai vechi si mai celebre universitati din lume.
Spiritualitate? La Notre Dame simti ca te inalti alaturi de divinitate.
Vreti sa continuati lista? Sau poate sunteti debusolati. Cred ca ati auzit atat de multe despre Paris, incat aveti impresia ca il cunoasteti, chiar inainte sa il fi vazut. Ati auzit ca trebuie sa vizitati NEAPARAT Muzeul Luvru, nu-i asa? Dar ati mai auzit si ca este foarte mare si v-ar trebui cateva saptamani sa-l vedeti in intregime.
De unde sa incepeti? Aveti o saptamana la dispozitie. Ati vrea sa vedeti Turnul Eiffel, dar ati auzit si ca Montmartre este fermecator. Notre Dame, Pont Neuf, Mormantul lui Napoleon, cimitirul Père Lachaise si multe altele.
Dar v-a spus un prieten care a fost in Franta ca nu trebuie sa ratati Valea Loirei. O sa aveti timp pentru toate? Ce o sa alegeti? La ce sa renuntati? Nu va ingrijorati ! Mai bine lasati-ne pe noi sa ne preocupam de asta. Acesta este motivul pentru care o sa va insoteasca ghidul nostru, singurul ghid roman acreditat la in Paris. Alaturi de ea, Parisul va va dezvalui rand pe rand chiar si cele mai ascunse frumuseti.
Parisul, orasul cu o mie de nume
De-a lungul vremii, Parisul a primit cele mai diverse nume.
I s-a spus Orasul Indragostitilor. Strabatut de Sena, ofera un prilej minunat pentru o calatorie pe un vaporas, acompaniati de vocea tulburatoare a lui Edith Piaf. Apusul soarelui este fermecator in timp ce treceti pe sub podurile pariziene. In scurta croaziera, vi se vor dezvalui Notre Dame, Luvrul, Centrul Pompidou, Champs Elysee, Turnul Eiffeli
In acelasi timp, Parisul este si Orasul Luminilor. Este un Oras al Luminii in timp si in istorie. Prima cladire iluminata electric a fost Grand Magasin du Louvre. Dar Parisul este si centru filosofic al epocii iluministe. Spiritul Parisului intalneste spiritul divinitatii in locuri sacre, maiestuoase si impunatoare. Catedralele Notre Dame si Sacre Coeur sunt doar doua dintre ele. Fie ca mergi la Notre Dame sau la Sacre Coeur, poti sa cuprinzi intreg orasul cu privirea, alaturi de inspaimantatoarele garguie.
Dar biserici si catedrale se intalnesc la tot pasul in Paris, fiecare dintre ele mai mareata si mai impresionanta. Cu siguranta toata lumea cunoaste Parisul drept Capitala a Modei. Deci toata lumea vrea sa faca… shopping la Paris. Cand spui parfum, spui Paris. Cand spui Paris, spui Luis Vuitton sau Jean Paul Gaultier. Traditia si eleganta pariziene exercita un farmec aparte asupra intregii lumi. Nu este nevoie sa va intoarceti acasa cu tolba plina de creatiile marilor designeri. Dar veti fi multumiti sa plecati cu suveniruri de la Galeriile La Fayette.
Paris, Capitala Culturala
Si cine nu vine la Paris pentru ca este Capitala Culturala? Muse d’Orsay preia stafeta de-acolo unde o lasa Luvrul. Sunteti pasionati de cultura egipteana? De operele grecilor si ale romanilor? DaVinci v-a lasat mostenire pe Mona Lisa si vreti sa ajungeti sa o vedeti. Atunci, Luvrul este cu siguranta locul in care doriti sa ajungeti. Sau vreti sa o vedeti pe zeita Venus infatisata in chip de curtezana?
Ori un Dejun pe iarba, in viziunea lui Manet? Atunci Musee d’Orsay si colectia de pictori impresionisti sunt locul potrivit pentru dumneavoastra. Sunteti mai degraba fan al artei moderne? Centrul Pompidou are portile deschise. Daca in 1889, cand Turnul Eiffel era construit, scriitorii, pictorii, arhitectii vremii au fost revoltati si l-au considerat monstruos si nefolositor, Centrul Pompidou a starnit la fel de multe controverse. Localnicii spun ca aceasta „cutie gigantica” transparenta este complet nepotrivita intre cladirile istorice.
Cu toate acestea, peste 20.000 de turisti il viziteaza in fiecare zi. Va plac plimbarile in natura? Parcurile Parisului sunt cuceritoare. Tuileries sunt gradinile frumusetii si relaxarii. Aflate in Place de la Concorde, ofera inca un exemplu uluitor al splendorii arhitecturii gradinilor franceze. Gradinile Luxembourgului, rezervate numai familiei regale pana acum doua sute de ani, inainte de Revolutia Franceza, astazi sunt printre cele mai vizitate obiective turistice din Franta.
Frumusetea si serenitatea lor relaxeaza tot mai multi turisti, fie ca isi doresc sa se plimbe in natura, sa stea pe o banca langa lac, sa admire gradinile de flori sau sa faca sport.
Parisul lui Gavroche.
Un Paris pentru fiecare.
Il stiti pe Gavroche, nu-i asa?
Micul strengar care cutreiera Parisul in lung si-n lat, cu sapca indesata pe-o ureche. Cunoaste orasul ca-n palma. Pentru el, Parisul are o aroma unica, o savoare si o culoare secrete. Din paleta de culori si melodii cu care este inmiresmat Parisul, o sa alegem cateva nuante unice. Notre Dame e invesmantata in culoarea magiei. Dar nu Notre Dame, catedrala tuturor. Ci locul acela unic, unde Cocosatul de la Notre Dame si-a trait iubirea legendara pentru prea-frumoasa Esmeralda. Nu uitati sa-l cautati.
Pont des Arts e zugravit in culoarea eternitatii. Aici, parizieni romantici si lipsiti de griji, isi aduc cosurile pentru picnic, din care se ivesc sticlele de vin si baghetele de paine. Sa pranzesti pe podul acela incarcat de istorie, in timp ce Sena isi deapana susurand povestile mai vechi sau mai noi. De o parte a Senei, vegheaza de 800 de ani Institutul Francez. De cealalta parte, fermecatorul Luvru.
In zare, Notre Dame va aminteste povesti nemuritoare. Este momentul perfect sa va indragostiti de Paris. Si la Paris. Aici, timpul este suspendat. A ramas la capatul podului. Pe pod sunt doar doamnele si domnii care pranzesc linistiti. Printre ei, parca se prefigureaza siluete elegante ale unor mesdames et messieurs mergand la brat, el galant, ea cu palarie cu boruri largi si rochie cu crinolina.
Unii se feresc, altii se opresc cand aud tropotul cailor mandri ce trag trasurile cochete, ca sa vada cine trece. Pont des Arts e un pod peste timp. Odata ce ai trecut peste el, nu vrei sa parasesti Podul de peste timp. In Paris puteti sa faceti una dintre cele mai extraordinare plimbari!
V-ati putea intreba ce poate fi atat de extraordinar la o plimbare.
Totul! Porniti la drum dis-de-dimineata, grabiti sa va cufundati in atmosfera din Montmartre, caci despre el vorbim. Nu va lasati ademeniti de mirosul proaspat si cald, venit de la boulangerie-ile Parisului. Lasati parizienii sa stea la coada pentru traditionalele lor baguettes. Poftim? Parisul multicolor s-a infasurat cu aroma croasantului cald si a cafelei?
Si vreti sa beti o cafea? Bine, sa ne oprim putin la Cafe de Flore. Dar numai cat sa intrati in atmosfera si sa incepeti sa va simtiti parizian de cu buna dimineata. Mai veche de un secol, i-a gazduit, pe rand, pe Sartre, Camus, Prevert si multi altii. Luati loc la o masuta langa strada si deveniti una dintre piesele de puzzle care compune Parisul in aceasta clipa. Dar sa pornim din nou! Sa mergem in Montmartre.
Are culoarea tineretii si ritmul Omului Boem. De cum pasesti pe stradutele pietruite, stramte si inclinate, il auzi pe Charles Aznavour cu a lui La Bohème. Canta despre tineretea boema, despre artisti indragostiti care se intalnesc la cafenelele din Montmartre, despre elanul si curajul tineretii. Dupa cativa pasi, viata devine mai roz.
Dupa alti cativa pasi, toata lumea va fi a ta. In Montmartre, restaurantele isi scot nurii in strada, galantare ticsite cu fructe de mare sau raci. Aici, verdele proaspat al vitei-de-vie invioreaza peisajul incepand de acum cinci secole. In Montmartre, pisica neagra este la ea acasa. Legenda incepe in secolul al XIX-lea, la cabaretul Le Chat Noir si se tese in jurul Pisicii, despre care se spune ca devine un centru ezoteric si politic.
Si daca in alte orase celebre, aruncati doi bani intr-o fantana ca sa va poarte noroc, aici, aveti nevoie de o singura moneda ca sa plecati cu o amintire de neuitat: portretul dumneavoastra, creionat de unul dintre pictorii locului.
Va asteptam la Paris!
Conditii Oferta
Tarifele sunt valabile in momentul postarii ofertei, aceste tarife pot suferi modificari.
Pentru mai multe detalii, oferte personalizate si rezervari, echipa Remember Travel va sta la dispozitie.