Porto City Break

Porto City Break:

Al doilea oras ca marime din Portugalia dupa binecunoscuta Lisabona, Porto nu ramane nici pe departe in umbra acesteia ci dimpotriva, atrage sute de mii de turisti anual cu obiectivele istorice si atractiile sale.

Porto este un oraş industrial cu 400 000 de locuitori, fiind una dintre oraşele importante ale Europei de Sud-Vest alături de Lisabona, Madrid şi Barcelona. Este centrul Portugaliei de Nord, adversarul veşnic al părţilor sudice, un teritoriu străvechi dens locuit.

Acesta este reşedinţă regională şi port, situat înaintea cotiturilor râului Douro, care se îngustează înainte de vărsare. Odinioară oraşul Porto a fost capitala ţării, dar a fost nevoit să cedeze acest titlu către Coimbra, apoi Lisabonei.

Atracţiile din Porto:

Centrul oraşului cu Gara São Bento – Praça de Almeida Garrett. Principalele obiective de vizitat din Porto se află în oraşul vechi, la podul Ludovic I. şi sunt răspândite pe o rază de 1 km, fără să alcătuiască cartiere tipice. Adevărata atracţie a oraşului o dă poziţia şi atmosfera de oraş vechi.

Turiştii descoperă repede atracţiile oraşului, mai ales cel al oraşului vechi situat pe malul nordic al râului. Această parte a oraşului Porto cu o istorie de 4000 de ani constă din case înguste, dărăpănate, cu ţigle roşii, construcţii improvizate alipite una de cealaltă, care ţin din centrul oraşului până la cartierul Ribeira, şi malul râului Douro.

Turul oraşului este obositor, deoarece este îmbucăţit de străzi şi uliţe cu pante mari. Cartierul Ribeira este caracterizat de atracţii unice, viaţa tumultoasă şi salubritatea publică moderată. O idee bună este turul oraşului cu tramvaiul, cu care putem ajunge până la portul situat pe ţărmul oceanului.

Principalele obiective ale centrului pot fi vizitate şi pe jos.

Conditii Oferta

Tarifele sunt valabile in momentul postarii ofertei, aceste tarife pot suferi modificari.

Pentru mai multe detalii, oferte personalizate si rezervari, echipa Remember Travel va sta la dispozitie.

Cere o oferta