St Petersburg City Break
Un City Break in St Petersburg.
Dupa cum amprenta umana este unica, tot astfel si spiritul oraselor este inimitabil, are o viata a sa, un suflet care il anima. Despre Sankt Petersburg, celebra balerina Natalia Dudinskaya spune ca „se pare ca baletul s-a nascut pe malurile Raului Neva. Acte intregi ale spectacolelor pareau tesute din ceata Sankt Petersburg-ului pentru ca erau pline de o frumusete enigmatica si fascinanta, de un suflet exaltat”.
Orasul este fondat de tarul Petru cel Mare in 1703. Sankt Petersburg este cunoscut pentru faptul ca imbina spiritul rusesc cu o eleganta infatisare europeana. Cateva dintre obiectivele la care trebuie sa ajungi fara gres in „Capitala Nordului” sunt: Muzeul Ermitaj, Palatul Peterhof si Fortareata Petru si Pavel.
Muzeul Ermitaj:
Se afla in Palatul de Iarna, cladire considerata o capodopera a artei baroce rusesti. Arhitectura este formata din mari curti interioare, fatade sculptate diferit, cu statui de 3,5 m decorand fatada exterioara a cladirii. Gazduieste peste 3 milioane de exponate. Ca sa admiri fiecare exponat cel putin un minut ai nevoie de 11 ani.
Acum intelegi de ce turistii prefera sa viziteze Muzeul Ermitaj in grupuri organizate, indrumati de un ghid. Este cea mai buna metoda sa treci pe la vedetele colectiei: Rubens, Rembrandt, Matisse, Gauguin, da Vinci, Picasso, ca sa enumeram numai cateva dintre ele.
Palatul Peterhof:
I se mai spune si „Versailles-ul rusesc”, desi unii ar avea de obiectat ca aceasta comparatie stirbeste din grandoarea acestuia. Format dintr-un ansamblul de gradini si palate, Peterhof, impreuna cu centrul istoric al orasului, face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Opulenta specifica stilului de viata imperial rusesc este coplesitoare in fiecare coltisor din Palat si din gradinile care il inconjoara. Unul dintre cele mai vizitate obiective din incinta sunt fantanile, care atrag milioane de turisti in fiecare an.
Perla ansamblului este Marea Cascada, formata din peste 60 de fantani si peste 200 de statui de bronz, basoreliefuri si alte decoratiuni. Privelistea Marii Cascade, cascada de „aur” si apa in acelasi timp, aflata in fata grandiosului Palat inmarmureste valurile de turisti. Chiar daca Marea Cascada este vedeta, si celelalte fantani sunt la fel de interesante si impresionante, de la Cascada Sahului si Fantana Piramidei pana la fantanile puse pe sotii. Acestea din urma au forma de flori, arbori, umbrele si pe vremuri ii surprindeau pe oaspetii tarului, improscandu-i cu apa cand treceau pe langa ele.
Fortareata si Catedrala Sfantul Petru si Pavel:
Simbol al orasului, Fortareata a fost prima constructie ridicata in 1703, cand tarul Petru cel Mare a fondat Sankt Petersburg-ul. In interiorul Fortaretei se afla Catedrala Sfantul Petru si Pavel, construita intre anii 1712 si 1733. In acest loc, la inceputul anilor 1700 se afla o bisericuta de lemn construita de tar.
Ingerul care tine in maini crucea, aflat in varful spirei aurite a Catedralei, este unul dintre cele mai importante simboluri ale Sankt Petersburgul-ui. Localnicii il numesc in mod familiar si simplu „Ingerul” si au convingerea ca vegheaza si protejeaza Capitala Nordului.
Conditii Oferta
Tarifele sunt valabile in momentul postarii ofertei, aceste tarife pot suferi modificari.
Pentru mai multe detalii, oferte personalizate si rezervari, echipa Remember Travel va sta la dispozitie.