Vacanta Exotica in Cuba Varadero

Vacanta Exotica in Cuba Varadero:

Cuba este o țară insulară în nordul Americii centrale, situat pe cea mai mare insulă din Antile, care se află la confluența Mării Caraibelor, al Golfului Mexic și Oceanului Atlantic. La nord se află SUA și Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman și Jamaica, iar la sud-est Haiti. Denumirea „Cuba” provine din limba taino și, deși semnificația exactă nu este clară, aceasta poate fi tradusă ca „teren fertil” (cubao) sau ca „loc minunat” (coabana). Se spune că numele „Cuba” a fost dat de Cristofor Columb după orașul Cuba din districtul Beja din Portugalia.

Chiar în centrul Mării Caraibelor, unde se află cele mai frumoase plaje şi staţiuni turistice şi unde se fumează cele mai rafinate ţigări de foi, se află Cuba – o ţară cu o istorie pe cât de bogată, pe atât de agitată şi suprinzătoare. Cuba este un paradis exotic atât de specific Caraibelor, plin de ritmurile muzicii latino-americane, de aroma celebrelor havane şi a romului şi de o mulţime de femei frumoase.

Suprafata Cuba, cu o suprafaţă de 110 860 km2, se află pe locul 105 în lume din punct de vedere al întinderii. Cel mai înalt punct de pe teritoriul ei este muntele Pico Turquino, în înălţime de 1974 de metri deasupra nivelului mării.

Populatie Populaţia Cubei este de 11 394 043 de locuitori iar limba ei oficială este limba spaniolă. 85% dintre cubanezi sunt de religie catolică, restul sunt protestanţi, evrei, sau fac parte din grupul etnico-religios al samaritenilor. De la data de 24 februarie 2008, şeful statului este preşedintele Consiliului de Stat şi preşedinte al Consiliului de Miniştri, generalul Raúl Castro Ruz.

Scurt istoric:

Populațiile originale amerindiene (Taino, Siboney și Guanajatabey) au căzut sub dominația Spaniei în secolul al XVI-lea. În mai puțin de 200 de ani, populația indigenă a fost practic exterminată total. Lupta coloniei pentru independență a început în 1868 și a continut de-a lungul secolului al XIX-lea până la Războiul spaniolo-american din 1898. Statele Unite au ocupat insula până când i s-a recunoscut independența în 1902, limitată totuși de Amendamentul Platt (revocat în 1934), SUA continuând să aibă o influență majoră în politica cubaneză.

Che Guevara, Fidel Castro Ruz, Camilo Cienfuegos, Raúl Castro Ruz și armata lor de rebeli a fost unul dintre grupurile numeroase de gherilă care se opuneau dictatorului Fulgencio Batista. ‘Mișcarea 26 iulie’ a lui Castro a absorbit rapid toate aceste mișcări și a cucerit puterea, formând guvernul în 1959, după victoria împotriva forțelor militare loiale lui Batista. În momentul în care Batista a fost alungat de la putere, 75% din terenul cultivabil era proprietatea cetățenilor străini și companiilor străine (în special nord-americane).

Noul guvern revoluționar a adoptat reforma agrară și a confiscat cea mai mare parte a proprietăților agricole ale companiilor străine. În scurtă vreme, relațiile cu SUA s-au deteriorat. La început, Castro nu dorea să discute planurile sale de viitor, dar în cele din urmă s-a declarat comunist, explicând că încearcă să construiască socialismul în Cuba. Au fost stabilite relații deplomatice cu Uniunea Sovietică.

Religie:

Peisajul religios al Cubei este marcat puternic de sincretismele de diferite tipuri. În era postrevoluționară, religia a fost descurajată, iar din 1962 până în 1992, Cuba a fost în mod oficial un stat ateu. După această dată, prin amendarea constituției, Cuba a devenit formal un stat secular. Deși vizita Papei Ioan Paul al II-lea a revigorat catolicismul oficial, cubanezii sunt de mai multe confesiuni, de la catolicismul popular la peste 50 de versiuni ale protestantismului sau la spiritism sau credințe originare din Africa.

Gastronomie:

Mâncarea cubaneză se aseamănă cu ţara însăşi deoarece e plină de culoare şi aromă. Meniul specific începe cu o salată de fructe din bucăţi de ananas, grapefruit, portocale sau papaya, urmează o salată proaspătă de varză albă şi un fel principal, de obicei din carne de pui sau de porc. O carne foarte apreciată este aceea de purcel de lapte fiartă înăbuşit, afumată sau la cuptor. Garnitura tradiţională cea mai des consumată este orezul alb amestecat cu boabe mici de fasole neagră, cunoscut sub numele de „moros y cristianos”. Dintre ciorbe se servesc cel mai adesea frijoles negros, o ciorbă îngroşată de fasole, sau arroz congrí, preparată cu fasole roşie.

Zile libere: 

Ziua Nationala a Cubei marcheaza Triumful Revolutiei, din 1 Ianuarie 1959.

Sarbatori oficiale:

1 ianuarie Ziua Eliberarii si Aniversarea Revolutiei, 26 iulie Aniversarea atacului asupra cazarmei Moncada, 10 octombrie Aniversarea razboiului de independenta din anii 1868 – 1878.

Limba oficiala:

Limba oficiala este spanioala.

Informatii generale:

Viza Cetatenii romani au nevoie pentru accesul in Cuba de un pasaport valabil inca 6 luni de la data intrarii, de asigurare medicala, de biletul de calatorie dus-intors, un voucher care sa ateste rezervarea de cazare si viza.

Moneda nationala Peso cubanez, este moneda cubei. O altă denumire utilizată des este moneda nacional (moneda națională) cu prescurtarea MN. Această monedă este destinată în primul rând cubanezilor, turiștii însă pot și ei folosi moneda. În plus există o monedă destinată în special turiștilor, Peso convertible (CUC), care este cuplată cu Dolarul Statelor Unite ale Americii.

Ora locala GMT – 4 ore.

Vacanta Exotica in Cuba Varadero

9 zile – martie 2020


Itinerariu pentru Vacanta Exotica in Cuba Varadero:

 • Ziua 01 SOSIRE IN VARADERO, Cuba

La sosire pe aeroport vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei fi transferat la hotel in Varadero.

 • Ziua 02-07  VARADERO

Vei petrece zile placute pe insoritele plaje din Varadero, bucurandu-te de atmosfera relaxanta. Programul este liber. Din Varadero poti face excursii (optional) in Provincia Matanzas la Cienaga de Zapata sau la Gaviota Marina. Varadero este o zona excelenta pentru inot si plaja, dar si punct de plecare pentru croaziere cu catamaranul. Regim mese – All Inclusive

 • Ziua 08 PLECARE DIN VARADERO

Transfer de la hotel din Varadero la aeroport in Havana. Regim mese – All Inclusive

 •  Ziua 09 SOSIRE IN BUCURESTI

Final itinerar pentru Vacanta Exotica in Cuba Varadero 9 zile – martie 2020.

Vacanta Exotica in Cuba Varadero

9 zile – martie 2020


TARIFE SERVICII SI ZBORURI INTERNATIONALE:

Optiune cazare:

Tarif: de la 1.760 € / persoana
Zbor: AIR FRANCE din Bucuresti
Perioada calatoriei: 17 mar 2020 – 25 mar 2020
Hotel Tip camera Locatie MESE: 7 zile All Inclusive
MELIA LAS ANTILLAS 4* Deluxe Room Varadero All Inclusive

Optiune cazare:

Tarif: de la 1.930 € / persoana
Zbor: AIR FRANCE din Bucuresti
Perioada calatoriei: 17 mar 2020 – 25 mar 2020
Hotel Tip camera Locatie MESE: 7 zile All Inclusive
PARADISUS PRINCESA DEL MAR 5* Paradisus Junior Suite Varadero All Inclusive

Optiune cazare:

Tarif: de la 2.130 € / persoana
Zbor: AIR FRANCE din Bucuresti
Perioada calatoriei: 17 mar 2020 – 25 mar 2020
Hotel Tip camera Locatie MESE: 7 zile All Inclusive
IBEROSTAR VARADERO 5* Standard Room Varadero All Inclusive

DATE PLECARE: 17.03.2020

TERMENE & CONDITII DE PLATA:

Termene de plata:

 • La confirmarea rezervarii: 30%;
 • cu 60 de zile inainte de plecare: 30%;
 • cu 30 de zile inainte de plecare: 40%.

Note:

 • Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla (daca nu se mentioneaza astfel)
 • Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 3%, din ziua platii);
 • Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.
Vacanta Exotica in Cuba Varadero

9 zile – martie 2020


SERVICII INCLUSE:

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Havana – Bucuresti;
 • Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:
 • Mesele mentionate in program: 7 zile All Inclusive;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul;
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse;
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7;
 • Transportul se va face in sharing basis, impreuna cu alti turisti.

SERVICII SUPLIMENTARE:

 • Early check-in, late check-out;
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Cuba: 60 euro.
 • Asigurarea complexa de calatorie

Orar de zbor:

 • Plecare Bucuresti 17.03.2020 ora 06:05; Sosire Paris 17.03.2020 ora 08:30; Air France; durata 03:25;
 • Plecare Paris 17.03.2020 ora 14:10; Sosire Havana 17.03.2020 ora 18:35; Air France; durata 09:25;
 • Plecare Havana 24.03.2020 ora 20:55; Sosire Paris 25.03.2020 ora 11:50; Air France; durata 09:55;
 • Plecare Paris 25.03.2020 ora 12:55; Sosire Bucuresti 25.03.2020 ora 16:50; Air France; durata 02:55.

LEGENDA:

 • PVT – transfer sau tur privat efectuat cu vehicul si ghid dedicat;
 • SIB – tururi si transferuri in sharing base in care vehiculul/ghidul sunt impartite cu alti turisti;
 • B – mic dejun;
 • L – pranz;
 • D – cina.
Conditii Oferta

CONSIDERATII GENERALE:

Mentionam ca variantele de cazare sunt disponibile la aceasta data. Agentia organizatoare nu poate garanta disponibilitatea lor decat in momentul rezervarii. In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila va vom oferi alternative similare.

Agentia organizatoare este agentie specializata in vacante tailor made si concretizeaza sloganul design your holiday in gasirea celor mai potrivite solutii de vacanta, in acord cu visele si dorintele dumneavoastra. In spiritul acestei idei, programul prezentat mai sus este integral customizabil, in functie de dorintele dumneavoastra, spre a va oferi cea mai potrivita optiune. Astfel, se pot modifica urmatoarele optiuni: tipul de cazare si tipul de camere, serviciile incluse, adaugarea serviciilor optionale, vizitarea altor obiective decat cele mentionate, extinderea/scurtarea duratei sederii la fiecare locatie, includerea/excluderea anumitor locatii/obiective, scurtarea duratei turului si continuarea acestuia intr-o alta zona.

Inainte de plecare, Agentia organizatoare va pune la dispozitie brosuri personalizate in limba romana pentru excursie, cu detalii si fotografii despre toate obiectivele pe care le veti vizita pe durata circuitului, precum si informatii complete despre tara, bazate atat pe experienta personala cat si pe cea a partenerilor locali din tara de destinatie.

Pe durata calatoriei veti avea la dispozitie 24/7 un numar de telefon pentru urgente, atat de la Agentia organizatoare, cat si de la partenerii nostri locali.

Tarifele sunt valabile in momentul postarii ofertei, aceste tarife pot suferi modificari.

Va stam la dispozitie pentru orice informatie suplimentara.

Va multumim ca ati ales serviciile Remember Travel.

Cere o oferta